Det finns en berömd filmscen i Matrix. Neo får ett val av Morpheus där han får välja mellan det blå eller det röda pillret. Väljer han det röda pillret så får han se den verkliga världen istället för den datoranimerade drömvärld han lever i.

”You take the blue pill..the story ends, you wake up in your bed and belive whatever you want to belive. You take the red pill..you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember, all I am offering you is the truth”

Vi har skapats in i en värld vi inte förstår. Du ser inte verkligheten såsom den är. Du ser bara en tolkning av verkligheten. Hela din syn på världen påverkar vad du känner och hur du upplever världen. Om du förändrar din världsbild så påverkar det dina tankar. Dina tankar påverkar dina känslor. Så i slutändan, det du tror på, påverkar allt. 

Det 7.e sinnet är det du inte ser för att det är så självklart för dig. Det påverkar hela din verklighetsuppfattning. Ditt 7.e sinne är unikt för dig, det är din ”blind spot”. Det är hjärntvätten som har påverkat dig i hela ditt liv. Det är när du får höra, ”det är inte normalt”. Jasså, och du rättar in dig i ledet. Vi är hjärntvättade av alla regler. Det finns en scen i deckarserien Fargo, där mördaren säger. ”The problem is you spent your entire life thinking there are rules. There aren´t. We used to be gorillas.”  

Det är det du har hört tusentals gånger och inte ifrågasatt. Det är det din mamma och pappa har lärt dig sen du var barn, samhället, religionen, kapitalismen. Det är dina idéer om kärlek och lycka, var kommer de ifrån? Det vi lever i, ser vi inte. Det är allt som omger oss, det är som luften vi andas. Du har blivit lurad i hela ditt liv. Det är inte en bugg i systemet, det är systemet. Det är så vi är konstruerade. Som en doft du har vant dig vid. Men hur ska man då kunna se ”sanningen”. Vi känner av förändringar. Man måste gå ut och se det utifrån.

What is reality?

It depends on who you are?

Who am I?