Filosofen

Det finns saker man inte kan sluta tänka på. Som att en dag för 66 miljoner år sedan färdades en asteroid i en enorm hastighet mot jorden. Dinosaurierna hade dominerat planeten i 160 miljoner år. Vem kunde ana att just den stenen skulle påverka hela jordens öde. Vad hade hänt om den missat, hade människan existerat?

 

I hela mitt liv har jag varit fascinerad av varför allt är som det är. Ständigt på jakt efter svar.

 

Så fort jag hade läst en bok så gick jag vidare till nästa, jag märkte att det är där man upptäcker hemligheterna.

 

Julius Caesars EGNA ORD finns nedskrivna för mer än 2000 år sedan. Det är magi, ett sätt att vara i direkt kontakt med någon från en annan tid.  

 

Jag minns en bok om Sam Walton som grundade Wal-Mart i USA. En av världens rikaste familj. Sam Walton berättar i slutet av sitt liv hela historien om hur han gjorde.

 

Ingen annan tid i mänsklighetens historia hade vi kunnat komma fram till hur verkligheten är konstruerad, Alla andra tider var före internet och andra teknologiska revolutioner. Det var före Einstein, Darwin och andra genier som tillbringat ett helt liv för att förklara en enda pusselbit.

 

Men det finns miljoner böcker där ute, vilka ska man välja? Aah, det är det som är det svåra..

 

Jag studerade alla sorters människor där jag trodde att jag kunde hitta svar. Jag köpte hundratals böcker om hjärnan, intelligens, kreativitet, medvetandet, minnesexperter, schackmästare, världsmästare i poker. Böcker om hela världshistorien. Men även om droger, seriemördare, upptäckare, uppfinnare, filmskapare och om genier som Einstein. Hur kunde han uppnå det han gjorde?

 

Jag fortsatte läsa i 10 år till. Men efter mer än 1000 faktaböcker, ännu fler dokumentärer och tusentals anteckningar så kommer man till en punkt där man inser att det alltid finns en bok till. Så jag började sammanställa alla mina anteckningar och först då kunde man se allt tydligt. I en värld som blir alltmer fokuserad på detaljer så är det ingen som ser helheten.

 

Från att ha tusentals olika historier och intressant fakta som kunde förklara människan och verkligheten i ett enda dokument. Så behövde jag dela in allt i olika kategorier för att få en överblick. Det blev till slut 14 olika områden. Därefter kunde man experimentera och leka med all information inom varje kategori. Men sedan ska det sättas samman igen, för allt är sammankopplat.

 

Alltid en översiktlig bild för att sen gå in på djupet. Bakom bilden på världskartorna finns mänsklighetens historia, den som är nedskriven där vi vet namnen på de inblandade. Bilden på gorillan handlar om tiden innan och hur människan tog över planeten. Bilden på Jorden handlar om all tid från Big Bang, den handlar om universum, evolutionen och alla andra djurarter.

 

För att veta vem du är, måste du förstå hela mänsklighetens historia.

 

Jag vill att ditt medvetande ska explodera. Så som mitt har gjort så många gånger. Jag tänker på en scen från filmen Blade Runner där Rutger Hauer säger;

 

”I have seen things you people wouldn’t  believe.”

 

De två viktigaste frågorna är sammankopplade. Vem är vi och vad är verklighet?

 

Vår upplevelse av världen påverkas av vem vi är. För hade du fått ett annat ansikte, en annan röst, eller vuxit upp i en annan tid. Då hade din upplevelse av världen varit helt annorlunda.

 

För att veta vem du är, vad som driver dig, vad som gör dig lycklig så måste du på djupet förstå vad en människa är.

 

För att förstå den här världen måste du förstå vem människan är för just nu, är det vi som styr den här planeten. Men då måste man börja från början, man kan inte komma in mitt i handlingen.

 

För mig handlar det om vad du ska göra med den korta tid du har kvar på den här planeten.

 

Nu är din tid på jorden kommen, nu har du chansen att påverka verkligheten för alla andra som lever här och nu och alla som kommer efter dig. Det finns inget viktigare.

 

Men först måste man förstå världen. Därefter kan man förändra den.

 

 

”THE WORLD WILL ASK YOU WHO YOU ARE.
AND IF YOU DON´T KNOW.
THE WORLD WILL TELL YOU”
/ CARL JUNG

MAGI ÄR EN PROCESS

FÖR ATT VETA VEM DU ÄR MÅSTE DU FÖRSTÅ HELA MÄNSKLIGHETENS HISTORIA

SANNINGEN FINNS I CIRKELNS ABSOLUTA MITTPUNKT.

FÖR 100 000 ÅR SEDAN VAR VI SOM VILKET DJUR SOM HELST.
SEN TOG VI ÖVER HELA PLANETEN, MED VÅLD.

7.E SINNET

FÖR 200 ÅR SEDAN…
MÄNNISKAN KOMMER ALDRIG KUNNA FLYGA.

VAR TACKSAM OCH UPPSKATTA LIVET! FÖR DET ÄR SÅ OSANNOLIKT ATT VI FINNS.

”THE PROBLEM IS YOU SPENT YOUR ENTIRE LIFE THINKING THERE ARE RULES. THERE AREN´T. WE USED TO BE GORILLAS”. / FARGO

EN ALTERNATIV VERKLIGHET

VAD HADE HÄNT OM VI HADE FÅTT BÖRJA OM FRÅN NOLL?

DET MEST OTROLIGA DJURET I VÄRLDEN ÄR DJURET SOM LÄSER DE HÄR ORDEN OCH DJURET SOM SKREV DOM.

X

NÅGONSTANS MELLAN DJUR OCH MÄNNISKA

UPPSTÅR DET VI KALLAR MEDVETANDET

Tutankhamon

“THE OVERMAN HAS NOT YET EXISTED

IN THE HISTORY OF THIS WORLD.

I SAW THE GREATEST AND THE SMALLEST MAN,

THEY ARE BOTH TO SIMILAR” / NIETZSCHE

Filosofen

FÖRST MÅSTE MAN FÖRSTÅ VÄRLDEN.

DÄREFTER KAN MAN FÖRÄNDRA DEN.