HELA VÄRLDEN VAR BLIND

 

Allt det vi känner till började för nästan 13,8 miljarder år sedan. Precis allt som har hänt har lett oss fram till exakt det här ögonblicket. Olika livsformer har funnits länge på jorden utan att veta varför och utan att ställa några frågor. Hela världen var blind, evolutionen skapade ögon, människan skapade teleskopet. Ingen ser verkligheten exakt så som den är. Det enda vi kan se är en tolkning av verkligheten.

 

Evolutionen har skapat miljoner olika kroppar som alla bara kan förstå en liten del av sin värld. Om du bara ser en pusselbit och du är fast i den så kan du aldrig se hela bilden. En haj är begränsad av att den aldrig kan gå upp på land och den är begränsad av sina sinnen. Vi är alla fast i den kropp som gavs till oss. Men efter flera miljarder år så hände något oväntat, evolutionen skapade en kropp som råkade se verkligheten nästan så som den är. En kropp som inte bara kunde se en pusselbit, den kunde se alla samtidigt.

 

Det tog universum miljarder år att skapa förutsättningar för att skapa oss.  Om man omvandlar all den tid som Universum har funnits till ett kalenderår. Den kosmiska kalendern. Då börjar allt med Big Bang den 1.a januari. Jorden bildas i september. Dinosaurierna uppstår den 26.e december och dominerar planeten i 160 miljoner år. Men deras tid avslutas den 30.e december. Det var en av de viktigaste dagarna i historien och var nödvändigt för att vi skulle skapas. För att medvetande skulle uppstå. Det är svårt att sluta tänka på.

 

För 66 miljoner år sedan skulle en asteroid förändra allt. Den slog ner i Mexico och gjorde ett hål i jordskorpan på mer än 30 km. Allt inom 100 mil dog omedelbart, som en tsunami av död. Efter några månader kom ljuset tillbaka och de som överlevde blev jordens nya arvingar. Om människan skulle ha en helig plats att gå till så är det Chicxulub i Mexico. Där Asteroiden föll. Utan den hade vi kanske inte funnits. Jorden är en massgrav. Mer än 99 % av alla arter som har funnits är döda. Vi är ättlingar till de få som överlevde. Deras död gav oss möjligheten.

 

Människan dyker upp i handlingen den 31.e december 15 minuter innan nyår. Fyrverkeriet ska snart börja. 10 sekunder innan midnatt byggde vi pyramiderna, därefter sker en revolution i mänsklighetens historia. 3 sekunder innan midnatt, Romarrikets fall och världens befolkning uppgår till 200 miljoner människor. 2 sekunder innan midnatt kommer uppfinningar som tryckpressen, glasögon och en revolution inom jordbruket. 1 sekund innan nyår, världens befolkning uppgår till 500 miljoner människor, upplysningen, kapitalismen, upptäckten av Amerika.

 

Vid nyår exploderar det fullständigt. Nu föds det 1 miljon bebisar var 3.e dag, Vi är fler än 8 miljarder människor i världen, vi flyger till månen och har tillgång till all världens information. Innan de 3 sekunderna så var det var en helt annan värld. Det var innan Hollywood, da Vinci, Einstein, Amerika. Jorden var platt. Innan tryckpressen. Innan Världskrigen. Månlandningen, flygplan. Lampor. Tåg och bilar. Kapitalismen. Musikindustrin, Mozart och Beethoven.

 

Den första sekunden i det 1.a året i den kosmiska kalendern började med Big Bang

 

Nu är vi inne i den 1.a sekunden, år 2 i den kosmiska kalendern. Det är här allt kan avgöras.

 

Den här historien handlar inte om dig eller mig. Den handlar om oss. Vi måste värdesätta vår existens och bete oss som om allt stod på spel. För det gör det..

 

 

”THE WORLD WILL ASK YOU WHO YOU ARE.
AND IF YOU DON´T KNOW.
THE WORLD WILL TELL YOU”
/ CARL JUNG

MAGI ÄR EN PROCESS

FÖR ATT VETA VEM DU ÄR MÅSTE DU FÖRSTÅ HELA MÄNSKLIGHETENS HISTORIA

SANNINGEN FINNS I CIRKELNS ABSOLUTA MITTPUNKT.

FÖR 100 000 ÅR SEDAN VAR VI SOM VILKET DJUR SOM HELST.
SEN TOG VI ÖVER HELA PLANETEN, MED VÅLD.

7.E SINNET

FÖR 200 ÅR SEDAN…
MÄNNISKAN KOMMER ALDRIG KUNNA FLYGA.

VAR TACKSAM OCH UPPSKATTA LIVET! FÖR DET ÄR SÅ OSANNOLIKT ATT VI FINNS.

”THE PROBLEM IS YOU SPENT YOUR ENTIRE LIFE THINKING THERE ARE RULES. THERE AREN´T. WE USED TO BE GORILLAS”. / FARGO

EN ALTERNATIV VERKLIGHET

VAD HADE HÄNT OM VI HADE FÅTT BÖRJA OM FRÅN NOLL?

DET MEST OTROLIGA DJURET I VÄRLDEN ÄR DJURET SOM LÄSER DE HÄR ORDEN OCH DJURET SOM SKREV DOM.

X

NÅGONSTANS MELLAN DJUR OCH MÄNNISKA

UPPSTÅR DET VI KALLAR MEDVETANDET

Tutankhamon

“THE OVERMAN HAS NOT YET EXISTED

IN THE HISTORY OF THIS WORLD.

I SAW THE GREATEST AND THE SMALLEST MAN,

THEY ARE BOTH TO SIMILAR” / NIETZSCHE

Filosofen

FÖRST MÅSTE MAN FÖRSTÅ VÄRLDEN.

DÄREFTER KAN MAN FÖRÄNDRA DEN.