VEM ÄR DU?

 

Vår upplevelse av världen påverkas av vem vi är. För hade du fått ett annat ansikte, en annan röst, eller vuxit upp i en annan tid. Då hade din upplevelse av världen varit helt annorlunda. 

 

Som med alla historier så måste man börja om från början. Det räcker inte att veta vem dina föräldrar är och sen deras föräldrar. Du måste gå hela vägen tillbaka. 

 

Du kom till av just dina föräldrar. Det är slumpen, tur eller otur beroende på hur du ser på det. Vilket århundrade, vilken världsdel, vilket land, vilken kropp, vilket ansikte du blev tilldelad. Det genetiska lotteriet. In i vilket samhällssystem och kultur. Du får ett namn. Vi ser oss själva tusentals gånger i spegeln. Du ser ett ansikte som tittar tillbaka och vi identifierar oss med det vi har sett i spegeln varje dag. Men det är inte kärnan i vem du är.

 

Vi är inte genetiskt programmerade för att förstå hur världen fungerar eller att vara lyckliga. Vi är programmerade för att överleva. För att veta vem du är, vad som driver dig, så måste du på djupet förstå vad en människa är.  

 

Vi har skapats in i en värld vi inte förstår. Du ser inte verkligheten såsom den är. Du ser bara en tolkning av verkligheten. Hela din syn på världen påverkar vad du känner och hur du upplever världen. Om du förändrar din världsbild så påverkar det dina tankar. Dina tankar påverkar dina känslor. Så i slutändan, det du tror på, påverkar allt.  

 

Vi har kommit så långt att det är svårt att se var vi kommer ifrån. Vi får aldrig glömma att vi är ett djur. Även om vi är det mest avancerade djuret som någonsin levt.

 

Alla djur förutom människan följer sin natur. Människan är den enda arten som vägrar vara vad den är. Men man kan inte kämpa mot naturens lagar. Om du är ett lejon så var ett lejon. Är du ett lamm, försök inte vara ett lejon. 

 

Det är din livsuppgift att ta reda på vem du är, vad du älskar och vem du ska vara i världen. Det tar tid men det finns inget större äventyr. 

 

Du har fått ETT Liv på den här planeten och bara du bestämmer vad du vill göra med ditt liv, ingen annan. 

(Nej, inte ens din mamma). 

 

Bruce Lee sa “I’m not in this world to live up to your expectations and you’re not in this world to live up to mine.”

 

Att veta vem du är, är det första steget. Nästa steg är att leva i enlighet med det. För det ÄR ditt liv MEN om du inte själv vet vem du är så finns det alltid någon annan som har en plan för ditt liv. Det finns ett citat från Carl Jung.  

 

“The world will ask you who you are, and if you dont know. The world will tell you.” 

001-001

001-002

001-003

001-004

001-005

001-006

001-007

001-008

001-009

001-010

001-011

001-012

001-013

001-014

001-015